De ce sfaturi trebuie sa tinem cont cand preparam pizza Marasti?

Pizza este o masa in sine. Acesta contine cateva ingrediente, dar are un gust de patru feluri. Arata atat de simplu, dar poate fi atat simplu de stricat. Dar nu te teme pentru ca iti oferim in cele ce urmeaza mai multe sfaturi pentru pizza perfecta. Ce sfaturi utile ne ofera bucatarii specialisti cand dorim sa mancam o pizza Marasti?

  • Cunoasterea branzeturilor este foarte importanta

O greseala comuna incepatorilor este ca de multe ori cumpara doar mozzarella, gandindu-se ca este singura alegere. Nu. Pizza ar trebui sa prezinte o varietate de tipuri diferite de branzeturi, de la feta friabila la cheddar bogat.

  • Puneti toppingul in straturi!

Incearca sa nu iti strangi toate toppingurile.

  • Asigurati-va ca utilizati branzeturi de inalta calitate, chiar si de casa, pentru a reduce la minimum orice grasime, care va distruge pizza.

Alegeti branzeturi care functioneaza cu topping-urile pe care le-ati ales si nu adaugati galeti din aceastea. Amintiti-va: doriti ca fiecare ingredient intr-o pizza sa completeze si sa consolideze aromele celorlalti. Daca totul este sufocat sub o patura de branza, nu se va intampla. 

  • Timpul de coacere trebuie sa fie perfect

Aveti grija sa tratati problema cu rabdare. Stim ca miroase frumos si va grabiti, dar nu luati pizza din cuptor pana cand nu este gata. Daca scoateti prea repede pizza din cuptor, ar putea sa apara o crusta dura si o topire neregulata. Timpul este totul cand vine vorba de coacerea pizza.

  • Chiar si odata ce pizza se indeparteaza din cuptor, asteptati.

Tuturor ni s-a intamplat sa ne ardem cu pizza proaspat scoasa din cuptor. Stii ca ai facut-o. Asteptati doua minute pentru ca pizza sa se raceasca; apoi taiati o felie si bucurati-va.

  • Incercati combinatii care merg si faceti experimente
  • De asemenea, nu puneti ingrediente brute pe pizza.

Acestea se vor termina de gatit inainte ca crusta dvs. sa fie gata si ar putea sa le ofere celor care mananca o senzatie ciudata. Carnea, cum ar fi carnea de pui cruda si carnatii, si legumele crude, cum ar fi ceapa, vinetele si cartofii, ar trebui sa fie gatite in prealabil. Apoi, pur si simplu trebuie sa se incalzeasca in partea de sus a pizzei.

  • Evitati supraincarcarea
  • Excesul de aluat are ca rezultat o crusta dura.

In acest sens, framantarea prea mare a aluatului – fie manual, fie in masina – va produce o crusta dezastruoasa.

  • Nu puneti foarte mult sos pe pizza

Punerea de prea multa sos pe pizza este un mod sigur de distrugere. De fapt, multi bucatari spun ca sosul trebuie doar sa „atinga aluatul”. Daca exista suficient sos pentru a face desene pe blat inseamna ca ati exagerat cu sosul.

Se toarna o lingura in centrul aluatului si, incet, intr-o miscare spirala, se pune sosul spre marginea aluatului. Niciodata nu pune prea multa condiment pe pizza ta. Aluatul nu se va gati in mod corespunzator, incarcarea si descarcarea din cuptor va fi un cosmar, iar feliile de pizza vor varsa ingrediente peste tot.

Crezi ca Gorgonzola, pere si sunca suna divin? Incearca. Iubesti combinatia de spanac si anghinare? incearca. Pizza Marasti este pentru experimentare, deci distrati-va cu incercari diferite de combinatii de topping. Nu va simtiti blocati in aceeasi combinatie de mozzarella-pepperoni-marinara saptamana dupa saptamana. Asuma-ti-va un risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *